Podtrženo a sečteno
.
Vtesají jednou
do kamene
dva letopočty pod jméno
a časem
si nikdo nevzpomene.
Podtrženo a sečteno.
Zazvoní hrana.
Žil a skonal,
na louce přibyl
jeden kříž.
Dožil jsi příběh,
domiloval,
už světa krásy
nespatříš.
Snad poutník
pohled pozastaví
na obelisku omšelém
a v gestu němém
klobouk z hlavy
smekne pak
z úcty nesměle.
Jen jedny oči
zaplakaly,
po světě v slzách
bloudí dál
za nadějí,
co mizí v dáli,
za to,
žes je tak miloval ...
.
Přečteno 444x
Tipy 55
Poslední tipující: Holis, Vjeršotepec, mírně kousavý králík, Izza, střelkyně1, Kajaro, Kapka, Paulín, Mario de Janiero, nejsembásník, ...
Komentáře (17)
Komentujících (17)