Neohrožená žena

Neohrožená žena

Anotace: Když se z malé pošetilé dívenky stává dospělá žena..

Sbírka: Básník ticha

Snad sen je to,
co nedá jí spát.
Dětský pošetilý sen,
co stále se jí chce zdát.

Dál brání procitu
této spící ženě..
Sen o zvláštním pocitu,
o proměně..

Jen klamné zdání,
či mámivé snění,
že snadné žití má,
což leckdo jí závidí,
škoda jen,
že do duše nikdo jí nevidí.

Tak něžná a líbezná,
spící jest tato žena,
její duše je však nezvěstná,
v hloubi těla uvězněna.

Klidný dech, růžové líce,
vypadá šťastně,
to dítě v ženě spíce,
nechme ji dál klidně snít..

Sen o panence,
či houpajícím koníku?
Ach, takové dětské sny..
To dítě žena jest.
Panenky na polici zaprášené,
houpací kůň se léta nehoupal,
hračky na půdě opuštěné.

Sen o lásce..
je nejkrásnější z snů,
co mohla by snít.
Také proto nejvzácnější..
nebuďte ji, nechte ji dále snít..

...

Sny žádné nezná tahle žena,
co v dítěti jest uvězněna,
teskné noci samoty, prázdné sny..
Nechce snít život,
snít své dny..
Chce snít v noci,
a žít své sny..
Autor Trich, 03.06.2010
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: Agniezka, malá slečna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsané...zajímavá myšlenka

03.06.2010 21:54:00 | malá slečna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí