Ptáci
Umírají-li ptáci
bez důstojnosti
v mazlavé špíně
pokořených moří
je to tak znepokojující
a nepokorné
že ani slova básně
nevyvěrají v očistný pramen
a jenom ticho
co zbude po mrtvých místech
dokáže ozvěnou
vyloudit mrazivý tón
Pak pusto a prázdno
rozlije se v srdcích lidí
vydaných napospas
vlastní krutosti
a jenom bludné majáky
budou dál vysílat
signály doufajících světýlek
pro záchranu trosečníků
Přečteno 271x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)