Svět barev
Anotace: Barevný svět je všude kolem, i když mnozí z nás ho vidí jen černobíle díky "honění se" za majetkem a zážitky.
Bílá barva kopretiny,
vyjadřuje nevinnost,
růžovými sklíčky brýlí,
vidí lidé budoucnost.
Černou v sobě neutají
ti se smutkem na duši,
červeň v tváři zaprodají,
milenci až po uši.
Fialově kvetou keře,
hnědou barvu země má,
příroda od hmyzu, zvěře,
je barevně sladěná.
Modrá to je barva moře,
oceánu, vody snad,
šedivá tvář je od hoře,
toho, kdo neumí míti rád.
Zelená je všude kolem,
jen různé odstíny má,
žlutými paprsky slunce,
slunce zemi objímá.
Pestrobarevná je duha,
pyšnící se nad mraky,
pro někoho je to vzpruha,
jiný cítí zázraky.
Já to kouzlo také vnímám,
duha mě vždy naladí,
i když neklidně si dřímám,
barvy duši pohladí.
Přečteno 372x
Tipy 41
Poslední tipující: PIPSQUEAK, vodnař, poustevník Jirka, Vanilková Ninja, Bíša, Rolnička, Zorenka Ježková, Divoženka1, Kokonut, zelená víla, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)