Němá Jota
Anotace: s každým bývá, s každým spává (NE, nejsi to ty.... je to smutek... muž i žena...smutek, smutka....)
Sbírka:
Jota, Jota bota, bolest krutá
Němá Jota,
se tak smutně dívá,
mlčí,
a přesto zpívá,
vlčí
osamělé oči mívá.
Jde teskně,
kde vkročí, tam schnou květiny
a brečí,
každý člověk jediný,
ječí
a slzy padají na hladiny.
V černých šatech oděná,
chodí Jota,
mlčí a přesto zpívá,
žena Lota,
smutný úsměv mívá,
pouť její krutá...
Jako bílý stín,
tvář měsíční její,
v noci jako hvězda svítí,
jen kříže a kosi ji znají,
sype slzy a kvítí,
andělům se dech až smutkem tají....
Přečteno 351x
Tipy 8
Poslední tipující: pamp_elka, Bíša, Zorenka Ježková, ilona, CULIKATÁ, takova
Komentáře (2)
Komentujících (2)