Slzy kurtizány
Ke skále přikována
sluncem rozpálena napůl
katové přicházejí s meči
měsíc odplul
Nevinná kurtizána
s očima ve tvaru vějíře
s úsměvem Prométhea
zemi obdařila
a v rytmu salsy
nesla se touha katů
pro popelavé vlasy
pro perly z jejich šatů
Jak slzy smáčely jich ústa
prali se o poslední kapku
stékala z očí kurtizány
po smutném dívčím krku
Bol jako křídla černých labutí
stal se deštěm věčnosti a ticha
vnořené do letu z perutí
zpěvem ji utnout, ať nenaříká
Přečteno 331x
Tipy 9
Poslední tipující: Duploxxx, BARBYE, Black rose, Zorenka Ježková, Bíša, Kapka
Komentáře (1)
Komentujících (1)