(Ne)odmietnuté dlane
Anotace: "Včera večer jsem chtěl zachraňovat svět," řekl pohnutě. "Dnes ráno jsem chtěl zachraňovat lidstvo. Leč je třeba vědět, nač síly stačí. A zachraňovat to, co se zachránit dá." ( A. Sapkowski, Narrenturm, s.457)
Sbírka:
Duša raja (The Soul of Eden)
http://www.youtube.com/watch?v=6O4_C68PmFI
Dream Theater - Space-Dye Vest
*
V záhonoch
Včerajšok postrácal dúhové farby
Lupeňov rozkmásaných vo vetre
Čo sľubovali večnosť
A nakoniec v plameňoch zhoreli
Ako moje podávané dlane
Tebou odmietnuté
- nestihli zachytiť ani jednu kvapku
Sklamania sĺz a bolesti
A pritom tak veľmi chceli
Objať a pohladiť
Páperie z krídel pozliepať
Späť v anjelské
Všetko do poslednej vločky prachu
Na čom, zdá sa, záleží
Ochrániť moje srdce chcelo
Pred svetom
Pred hnevom bodajúcim
Až do posledného dychu
Za všetko bojovať
O všetko..
Jediné chladné slovo
A sily už nestačili
Proti prázdnote
Z pochopenia
Prečo
- teba som zachrániť proste nemohla
Tak prehrala som dovtedy najbolestivejší boj
(Myslíš si, že ťa naozaj potrebujem?)
Ale teraz už vidím
Čo skutočne jediné
V záhonoch
Zajtrajších dúhových farieb
V objatí mojich dlaní neodmietnutých
Za záchranu rozhodne stojí
Úprimne
*
Přečteno 412x
Tipy 24
Poslední tipující: Bíša, Špáďa, René Vulkán, s.e.n, susana načeva, Radek.oslov.Šafárik, jedam, carodejka, Psavec, její alter ego, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)