Jsem páže.
Pust mne pane do boje!
Já ovládám ty nástroje,
meč, dýka, palcát, kuše
Rukou vytřesu z nich duše!!!
Na nádvoří slyším buben, povolává...RUKUJE!
Za tebe pane chci se bít
Na boží slávě pak naleznu klid.
Jsem sice ještě páže,
však ruka má již mečům káže
A v řadách mohutných nepřítel se šikuje.
Tys vyvedl nás z temnoty,
Ač často klel´s do holoty.
Nepřítel za kopcem jak smečka vlků vyje,
Věz že naše srdce pro tebe teď bije.
Vesnice pod lesem, tam nepřítel drancuje!
Vojenský roh zdivočele vyje
O štít erbovní tvůj meč teď bije,
A pak se ozval zvonivý tvůj hlas.
"Ať nepřítele vezme ďas!"
Nikdo meče, zbroje nešetřil, vždyť kovář nové ukuje.
Ta mela konce nebrala
Luna slunce zahnala.
Poslední šarvátky chýlí se již k svému konci.
Zády k sobě stojíme na malinkém kopci.
A kolem kol nepřítel hrstka se raduje.
"Odevzdej nám pane meč" to pravil nepřítel hrdý
Spanilý let nože uchystal mu konec krutý.
Desítka nepřátel na steč vyrazila.
Zbytek již smrtka v nerovném boji porazila.
Raději život položí se ctí, nežli svůj meč daruje.
šílený ryk vydral se nám z hrdel.
"Nezemřem tu pane můj!!" nakopem jim pr...!
A kolem smrtka s kosou rozpustile tancuje....
Přečteno 294x
Tipy 2
Poslední tipující: Tomáš Přidal
Komentáře (1)
Komentujících (1)