Vlaštovka
Anotace: ...aneb jedna vlaštovka jaro nedělá
Vlaštovka
Když vlaštovky letí na jih
K nebi tiše vzhlížím
Pln marné naděje
Nad světem se stmívá
A ocasy vlaštovek krájí jaro
Když tma usedá jim na křídla
Tiše pláči
Na svět padá tiše tma
Aby mohlo vše tiše spát
Hladím vlaštovce křídla
Zlomená pod tíhou tmy
A její družky pláčí unášeny větrem
Držím ji v dlani
A cítím její strach
Nevím jak jí pomoci
V letu zbylých vlaštovek slyším jen ticho
Tak tisknu ji k srdci
Tma vsakuje se do jejich per
A nedovoluje jim létat
Zadržuji dech
Když jaro skrývá tma
A těla jsou rozházená
Mlčky tisknu svoji vlaštovku
A ona se chvěje
Zbyla poslední ze všech
Již nikdy se nevrátí
Nikdy nepřijde jaro
Poslední vlaštovka
A věčná tma
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, Niky88
Komentáře (1)
Komentujících (1)