Odi et amo
Anotace: Už zase mohu psát...
Poslední slza promáčela
trnitou cestu.
S poslední slzou doznít měla
sonáta pro nevěstu.
V koutě mdlé řasy tiše zpívá
opilý akrobat.
Nechte ho, již se připozdívá.
A noční běsi chtějí spát.
Pitvorný kejklíř místo lana
vybral si závoj z blankytu,
z nějž usmívá se oblá rána -
to měkká ústa úsvitu.
Dva mělké rty když pookřejí,
Pierot smutný s bledou skrání,
polyká slzy, které hřejí
ve smrti jako v usínání.
Přečteno 456x
Tipy 17
Poslední tipující: Kačka Ranglová, Altariel, Psavec, zenge, Jeníček., al-pacino, Mbonita, labuť, CULIKATÁ, Sweet KiWi, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)