Černé brýle
ČERNÉ BRÝLE
Na očích mám brýle sluneční – černé,
vidím přes ně méně světla, vidím temně.
Co je mi po tom, že již slunce nesvítí,
je den a já kráčím ulicí.
Procházejí davy lidí,
mé oči však nikdo z nich neuvidí.
Oči jsou brána do duše,
a má duše zraněná jako šípem od kuše.
Chci se skrýt v temnotě,
dusím se ve své prázdnotě.
Až se večer slunce schová za mraky a nastane stmívání,
pro mě to bude znamenat pravý opak – svítání.
Své oči odkryji,
temnou září hvězd a noci pohled svůj zaliji.
Přečteno 310x
Tipy 4
Poslední tipující: jedam, Radek.oslov.Šafárik
Komentáře (1)
Komentujících (1)