..VIA DOLOROSA..
Anotace: ..zcela emoční a náhlá reakce na báseň "Realita - od zelené víly" (tímto jí děkuji)
Všechny ty oči plné bolesti i statečnosti
Všechna ta radost upřímná a platící
jsou naším svědomím a naší vlastní zvonicí
by zamyšlení už se dostavilo spolu s účelností...
Všechny ty útrapy a srdcervoucí chvíle
Všechna ta malá stvoření nesoucí ortel náš
jsou naše berličky, za něž se v pekle smaž
lide, co spěl jsi ku slávě - přitom žil rozmařile...
Až uvědomění si najde cestu pravou
Až zášť i závist půjdou do kytek
pak v lásce najdem´ lék i cestu nebolavou
Až pochopíme, co je přebytek
Až konečně už začnem´ uvažovat hlavou
pak nemoci i bída světa odejdou s vší slávou...
Přečteno 347x
Tipy 24
Poslední tipující: Čoki, 4LJFilip, Bíša, hašlerka, Mbonita, Zasr. romantik, Psavec, jedam, carodejka, danav, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)