..čajové poetično..
Anotace: komentář k básni: Minulost v čajníku od Marka-mardase.zl - líbil se mu, tak publikuji
V zátiší starého budoáru
Na tácku z tepaného stříbra
leží prastará libra
v prachu čajových dýchánků, o nichž už nemám páru...
Na zdi dlí tygří kůže
A v jeho žaludku as kdysi ovce byla
Likérem z karafy by mysl má se oživila
a projasnil by ji jen prolínající se světla kužel...
Těm poetickým chvilkám odzvonilo
Hvězda, glanc, úslužnost se odstěhovaly
a pouhých řádek pár tu nastiňuje, jak se žilo
Bývalo hřejivě a milo
Čaj z čajníku se vypil a už nepálí
což hrnek s táckem nadobro pak usmířilo...
Přečteno 291x
Tipy 22
Poslední tipující: jedam, Mbonita, P.P.S., Čoki, Špáďa, Monica., labuť, Petbab, Psavec, Bíša, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)