Šachovnice
Anotace: ...na jakou stranu táhneš ty?
Každý si jdeme svým směrem,
každý po svojí šachovnici,
a nálada se střídá,
podle toho, zda
jsme zrovna na bílém
či v černém poli
***
Všichni jsme pěšáci,
a každý táhne sám za sebe,
tak, jak to v životě chodí
***
lepší svět nebude,
a my tu taky nebudeme věčně
***
Teď na tahu jsi milá Dámo,
tak dej mi šach mat,
ať spadnu k zemi
a políbím poražený prach
**
ženy to uměly s muži vždy lépe,
a dřív také dospívaly
***
a jednou v létě
i ptáci dozpívali
**
o tom jak zpívali nám,
pěšákům, jak nebem létají
*
a už pouze tichem
větry si písně sténají
Přečteno 267x
Tipy 18
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, Jiná, Květka Š., CULIKATÁ, Hazentla, hašlerka, pamp_elka, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)