Totalita
Anotace: Dnes jsem se doslechl, že Castro propustil část politických vězňů na Kubě, tak jsem si vzpomněl i na časy totality neboli socialismu u nás. :) Ještě, že už je to za námi.
Na ústech máme zámky
cennosti v útrobách banky
myšlenky jsou svázány
strachem rychle mazány.
Šedivé zdi a šedivé šaty
radost za zdmi a vraty
jediné slovo v tichost se mění
strach utápí probuzení.
Spory jsou řešeny veřejně
spravedlnost měří nestejně
svoboda kulhá daleko za námi
lži jsou nám dávány z reklamy.
Těžko se dýchá v atmosféře
kde strach je v každé sféře
a v nejvyšší lajně barokní stůl
a u něj sedí nejvyšší vůl.
Přečteno 255x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Iv, Marfuša, isisleo, Eru Alonnar
Komentáře (2)
Komentujících (2)