pro Jakuba i ostatní: Víš, ono je vždy náročné a ošemetné cokoli přebásnit, kor text písně - neboť vize i samotné pojetí autora jsou mnohdy spletité. Asi nejdřív by sis měl tu hudbu pustit, i ona vypráví, pak, pokud umíš anglicky, je nutné vnímat jejich vlastní text. A jak já to cítím já??: Utopia je jakýsi fiktivní ostrov, Utopia je přenesená představa o něčem krásném, ale neuchopitelném. Píseň zpívá žena, která cítí touhu, ovšem je svázaná svazkem, který je pro ni vzácný, nicméně svazující, neboť rozhled toho druhého se neztotožňuje s jejím. Ta píseň je zpověď jejího nitra, žalm i návod, aby druhý poslouchal, blahořečení všem, aby i oni přehodnotili svá Já, déšť je jen metaforou či skrytým jinotajem negací a slábnoucí světlo zbytky všeho dobrého. Barvy jsou cesta a celé si to přestav jako vír splínu, do které se zapadá a přitom tiše křičí o pomoc. Tak to já vnímám. ale rozhodně netvrdím, že správně. Každý si udělá vlastní vjem - v tom je bohatost hudby!
20.07.2010 08:02:00 | šuměnka
pro mě poněkud složitá básnička, asi si ji budu muset přečíst ještě jednou, anebo ... můžu prosím dostat odborné vysvětlení do vzkazníku? :-) :-D
20.07.2010 07:15:00 | CRASH
suprově napsané..parádní ST!
19.07.2010 20:35:00 | xoxoxo
Týýý brďo - líbí, moc.
Why does it rain down on utopia?
I dont know.
For the time being...
19.07.2010 14:30:00 | Šerpík 1
Uaaaa, super :) A co takhle Angels...od té samé party...troufla by sis..? :) -S-
19.07.2010 13:15:00 | Skywalker