Ptám se
Byla jiná
byla stejná
bude?
Ptám se stromů jímž
kornatějí ústa
ptám se řek
co náhle hučí v podjezí
ptám se větru
jenž svádí opilou trávu ve vlnách
když toužím stát vzpříma.
Byla jiná než já
byla stejná jako já
bude?
Ptám se hvězd,
jenž tisíce let už jimi nejsou
ptám se věkovitých kvádrů
co stvořili kameníci
strachem němí ze světel na obloze
ptám se tiše sám sebe
když srdce buší ve spáncích
až budí se noc vytržená ze dne.
Bylas jiná než já
bylas stejná jako já
budeš?
Ptám se otázek,
proč odpovědi neznám
ptám se času
proč jsem ještě nebyl
paprskem letícím v prostoru
k tobě...
Přečteno 300x
Tipy 39
Poslední tipující: Žqáry, Divoženka1, s.e.n, Gabrielle, Juraj Hrom, Bíša, isisleo, Dota Slunská, harmony, carodejka, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)