Hvězdy
Anotace: Stejně se v nich nevyznám.
Hledíme spolu hvězdám do očí,
ty řekneš: "Schválně, spočítat je zkus."
Když vtom se kdesi kola zatočí
a nebem pádí velký malý vůz.
A támhle vzadu je prý Hérakles,
ten statný silák starých řeckých bájí.
Tam u nohou mu leží velký pes
a po tom menším psu se oba ptají.
On zatoulal se jistě, já to vím,
a velký pes má jistě o něj strach.
Já hledat se ho s nimi pokouším,
však kam šel? Nevím. To je ve hvězdách.
A támhle, říkáš, tam Orion bydlí.
Já ptám se tě už, jak to všechno víš.
Pak labuť sličná mávne ladně křídly
a zastíní na chvilku jižní kříž.
Však chybí mi tu nějak velká medvědice.
Já mezery mám asi ve vzdělání.
...A hvězdy jsou jak hřbitov, na němž planou svíce,
vždyť svítí pro nás, ač mrtvým se klaní.
Přečteno 291x
Tipy 31
Poslední tipující: K.k.k.Kajluška, teď už nikdo, Quigleika, Jenda P., René Vulkán, WAYWARD, šuměnka, Psavec, Flamy, Květka Š., ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)