Hebrejské katakomby
Anotace: ...objevené jednou archeologickou expedicí...
Rozvětvené chodby
v katakombách
starých císařů
z dynastií
dávno mrtvých
***
jsou zde nápisy
v hebrejském jazyce
výjevy kastrace
mladých eunuchů
a lechtivé
fresky císařových
nevěstek
***
zde odpočívají
císařové
po boku svých
sluhů a služek
***
zemřeli, poté
co se napili
z poháru smrti
***
jed zastavil
jejich srdce
***
sedím na křižovatce,
kde se chodby rozvětvují
je tu vlhko
a naše archeologická
expedice, která
tyto katakomby objevila
se domnívá,
že překvapení
tu bude více než dost
***
záleží jestli
ve smyslu jediněčných památek
nebo v komplexu chodeb,
které pro nás
budou labyrintem
v kterém se ztratíme
dřív než o tom
podáme zprávy
odborné veřejnosti
**
svítím si do
chodeb baterkou,
myslím, že tam
za tou chodbou
vpravo
vidím sarkofágy
s hromadou
milodarů
*
a v takových chvílích
se zatajuje dech
každému badateli
Přečteno 243x
Tipy 5
Poslední tipující: hašlerka, Mbonita, Květka Š.
Komentáře (1)
Komentujících (1)