Koráby
Anotace: aneb cestování časem
Stavíme hrady z písku v hodinách
Stavíme vzdušné zámky
V skleněné láhvi koráb postavíme
Z jediné slámky.
Do písku v hodinách pohřbíme
Tu starou láhev s lodí,
Zase jí vyhrabem
Pro příští plavbu,
Až se nám hodí.
Dál budem stavět hrady z písku
A bourat ty, co jiní staví,
Zas ztroskotáme na skalisku
A střepy budou z lahví.
Nabírám
Vodu do dlaně
Zkouším, zda
Slaně či neslaně
Anebo ještě jinak chutná.
Proplouvám životem
Jak mořem v láhvi,
Jak mořem absolutna.
Přečteno 294x
Tipy 4
Poslední tipující: Javavia, jiljovský, Kapka
Komentáře (0)