Venkovská
Panáci v zelí
jsou strašidly
nočního venkova,
zaběhnutí psi,
úlovek pro
flintaře s dobrým okem,
zoraná políčka,
skrývají
bronzové poklady,
strýčkové
se svým příbuzenstvem
okopávají brambory,
a stařenky v
prostorných světnicích,
společně s ostatními
ženami ze sousedství
derou peří a
vypravují si různé
zkazky a pověsti
o tom co bylo,
jak byl chudák odměněn
a zlo bylo poraženo,
život venkova před
sto lety byl pestrý,
žádná moderní technika,
všichni se opatrovali
z dobré vůle,
a modlili se u stolu
před večeří,
zasedali ke stolům
s úctou, že
se všichni ve zdraví sešli
Přečteno 287x
Tipy 19
Poslední tipující: mexx, Žqáry, hašlerka, divoska_jaja, Kapka, Květka Š., WAYWARD, Mbonita, CULIKATÁ
Komentáře (4)
Komentujících (3)