Zabiják se čtyřmi životy a čtyřmi jmény
Anotace: -Ra´k´šu´-Pán moří-Guppacu-Kazim-
Ten muž
s blonďatým
účesem na ježka
byl nebezpečný zločinec
profesionální vrah
. . .
íránci ho nazývali
hrdlozeřem
nebo-li
Ra´k´šu´
. . .
bohové na Olympu
by ho nejspíše
s přetvářkou nazvali
Pán moří,
neboť se dokázal
změnit v nelítostného
lidožravého žraloka,
který požíral
mladé panny a řecké
lodě i s jejich
nákladem a pasažéry
. . .
v severských baladách
ho znázorňovali
jako Guppacu
nebo-li vraha svatých
a kolem krku
mu dávali jmelí
. . .
v 21. století
ho zavřeli do
vězení s přísným režimem
a nazývali jej
Kazimem
nelítostným vrahem
dětí a nemohoucích
. . .
měl mnoho jmen
žil v mnoha dobách
v Íránu ho zastřelili
v Olympu sežehli bleskem
na mrazivém Severu ho
sežrali zatoulaní medvědi
a jako Kazim byl
popraven oběšením
. . .
a to byl opravdový
konec zabijáka
se čtyřmi životy
Přečteno 291x
Tipy 15
Poslední tipující: Psavec, ta.cupka., Mbonita, Květka Š., Jiná, hašlerka, carodejka
Komentáře (2)
Komentujících (2)