Kraj netopýrů a hrdinů, jejichž prach chutná jako sůl
Ústup slunce za horami,
za hřeben, který paprsky rozčeše,
v noční mlze jsou netopýři potvorami,
krev z jejich pramenů úžlabinou vyteče.
. . . .
Tam, kde netopýři chodí pít,
v cárech mlhy, za úsvitu měsíce,
slézají se kouzla ve snaze se nepobít,
zahnané daleko od černého světla svíce.
. . .
Kdo zahnal strach,
jaký hrdina ho udolal,
po něm zůstal prach,
na němž dravec si hodoval.
. .
A prach hrdiny chutná jako sůl,
je slaný a je zapotřebí,
odváděný čaroděj, nabodnutý na kůl
Ti poví, že majitel už o tom neví
.
Je to pochopitelné,
a čaroděj, který mluví
za hrdiny, vždy říká pravdu
Přečteno 244x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, hašlerka, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
Komentáře (0)