Hawajský tanec hula..
Anotace: .. asteroid Haumea (meno bohyne, patrónky ostrovov) http://www.osel.cz/index.php?clanek=4672
Schladiť si srdce za Neptúnom
musím, inak sa spáli
v zrkadle mora vĺn nekľudnom
na Zemi sa mi smiali
delfíny, vidiac letieť môj trup
nízko nad vodou na Hawai
Waikiki míňať, deravý zub
Mauna Kea, dám good bye
a k plutoidom kolmo nahor
vyletím, dvojníka raj má
tam, v planétkach doňho je nábor
Haumea - v raji sama
z tulákov, ako ja, snaží sa
stvoriť pár, hneď sa hlásim
tancovať hula a zažiť sám
z pohybu dvoch tiel maxím
čosi, čo srdca sval nespáli
i keď v tanci s ňou horí..
.. planétka Haumea, kus skaly
- parket pre ľudské tvory (?!)
v svetelnej krivke má tajomný
odtieň, červenú škvrnu
s "Vé-El-Té ESA" rúž daromný
z parketu nevydrhnú..
(VLT ESA - Very Large Telescope ESA)
Přečteno 349x
Tipy 21
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, drsnosrstej kokršpaněl, Lota, Psavec, Mbonita, isisleo, Jiná, labuť, CULIKATÁ, ...
Komentáře (0)