práve tak ako ty
polootvorená škatuľa
plná zvukov, piesku
a svetla
robí ho chladným
tak chladným
zastala a kropila do piesku ornamenty.
vonku bolo bezvetrie
a v ňom tak
isto
vzala pieskové zrnká. a vytvárala sklá. bola nimi znechutená, ale aj tak boli jedinými.
zrkadlili zrkadlené.
múry z červených tehál
prudko objímu
a pamäť
starne
kam ľudia
ako my
plynú
v dyme
nezmizne
prehĺta sneh
mení
seba
a skôr než zostarne
mu ráno
práve svojim šepotom
vyprázdni cesty
roztrieštilo ornamenty v nelogickú mozaiku. v škripľavé hlasy z autobusov, ktorými cestovala.
zaliate sklené mušky ju zaryto sprevádzali v chodidlách.
a medzi prstami nachádzala zvyšky piesku.
Přečteno 264x
Tipy 5
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Giginka
Komentáře (0)