Anotace: ...v duchu lidové tvorby
A padala voděnka na všechny strany
a vzala děvenku pod svá ramena
aj padala voděnka dolů,
proč jsme tam nešli spolu.
Na ten bál, jak tam hraje muzika,
tam nebe se země jemně dotýká.
Ta voděnka měla tisíc dlouhých vlasů,
které česal jí vítr hbitým hřebenem.
Rozlila se po návsích a po stráních hopskala,
byla studená a kalná, ale Tebe mi nechala.