Zakletý poustevník

Zakletý poustevník

Anotace: . . .čeká na vysvobození. . .

Poustevník zakletý v hoře
nosí s sebou sukovitou hůl
svoji třetí nohu
povídá v ozvěnách kopců
o tajemných bludičkách
o zákeřných močálech
je to hodný dědeček
nikomu neporoučí
nikdo neporoučí jemu
. . .
žije svůj tulácký život
a kdo najde na úpatí
nedalekého kopce
malý zelenkavý čtyřlístek
a utrhne jej jedním prstem
ten zlomí poustevníkovo zakletí
. . .
ten starý pán
v hoře, kdysi byl
taky mladý muž
do hory se dostal jako
voják, který hledal
úkryt před Prusy
. .
hora se za ním zavřela
a on čeká na své vysvobození
pokud bude vysvobozen
dobrý skutek zahřeje
nitro zachránce
.
a hora bude srovnána se zemí
Autor Tomáš Přidal, 21.08.2010
Přečteno 259x
Tipy 10
Poslední tipující: labuť, pamp_elka, Květka Š., Psavec, Agniezka, ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

/jde Ti to poslední dobou pěkně.../

21.08.2010 22:24:00 | pamp_elka

super,v hoře dobře,zakletý,přesto snad někdy nalezený!:-)))ST

21.08.2010 14:31:00 | ilona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí