Rozmočená sbírka
Anotace: jsem ráda, že je mám...
Moje krůčky mokrému městu,
kapičky nechávám volně stéci,
za oponami studeného šelestu
do dešťových šatů celá se obléci.
Do róby z hedvábných provazců,
na zápěstí třpytivý náramek z rosy,
křehké korálky vrbových vlasců,
takové, co v deštích se nosí.
Na chodidla list velkého leknínu
při procházce po kluzkých dlaždicích,
blůzku z kapradí blíž k sobě přivinu
se stehy halenky protkané v řapících.
Opatrně zabalím do krepového papírku
sbírku oblázků do kapsičky dám,
na podzimní výlet tam k jezírku
na žabky kamínky si střádám.
Mašličkou svážu obrázky a psaníčka,
vše uložím do mechové kapsičky,
známky a pohledy skrýt pod políčka
za studánkové rákosí a přesličky.
A nakonec na polštářky kvítka,
pečlivě ukryji do těžítka
svá slova z moří, lesů a úskalí,
z chladných a žhnoucích očí,
svá slova, která oheň nespálí,
ani slzy nesmažou,
ani déšť mi báseňky nerozmočí…
Přečteno 298x
Tipy 24
Poslední tipující: Špáďa, Gabrielle, NikitaNikaT., Mbonita, Petbab, zelená víla, labuť, Psavec, CULIKATÁ, Tomáš Přidal, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)