Svatá trojice
Eva Magdaléna a Anna
svátá trojice tohoto léta
Teď už je krajina svlečená a chladná
jako jedna z nich
Ta co chtěla svést fotografa
Trubka a krátké houslové sólo
rozmary hudby na dně večera
To není zahradní slavnost ani vinobraní
To si jen našel další promlčenou vrásku
zatímco vítr krade slunce z pooraných polí
Mám rád když se češou celé sady
vše dozrálo
i červivá vzpomínka
Ještě pořád je krásná ale už to není ona
už ani není z tohoto světa
Vždy je tu jezero o jehož hladinu se tříští chvíle
Vždy je tu tahací harmonika
a vášeň z obrazů Fridy Kahlo
Vášeň co všechno kolem ráda trhá na kusy
Vždy je tu něco jenž před námi unáší vítr
a zdali to chytíme nezáleží na rychlosti
Ještě mi vyprávěj o Japonsku
o té tvé víře že kdysi jsme tam žili
Čas jako rýžové pole
když tady prší plyneš zpět
To abys nikdy nezapomněl
že mísa s rýžovými zrny
je pokora
Přečteno 585x
Tipy 24
Poslední tipující: Markéta G., susana načeva, zenge, James Libustka, Divoženka1, její alter ego, kuskus pruhovaná, dream in emptiness, labuť, jaroslava anna, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)