Příslib babího léta
Anotace: ... ve znamení jeřabin
* * *
jeřabiny
vždy voní
sladkým příslibem
babího léta
kdy čas
vibruje
ve vzduchu
podmanivou vůní dálek
a dráždivá touha
odletět s vlaštovkami
zneklidňuje duši
jako mořský příliv
zářivá
modř oblohy
do sebe vpíjí
sny, vůně i všednost
rozechvívá srdce
a láká
bože tak láká
všechny odvážné
jimž křídla chybí
sladkobolný stesk
provází
jemné laskání
stříbrných pavučin
i koupel
bledého slunce
v cárech ranní mlhy
než připustíš
že ani červánky
už chladné
srpnové večery
neprohřejí
v duši to vře
a nebeské moře
zaplaví oční víčka
slaným příbojem
pak ze záhybů
perleťových lastur
slyšíš jen vítr
tančící v polích
a slunce
ještě naposled
vroucně líbá
červené plody
jeřabin
* * *
Přečteno 411x
Tipy 42
Poslední tipující: jvacl, Helena Lovecká, Sladkalu, teď už nikdo, Zorenka Ježková, Temeraire, Taog, Kapka, NikitaNikaT., střelkyně1, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)