Romario
Anotace: Věnuji všem ženám, které prožily UPT z důvodu VVV.
Podzim zas oblékne žlutorudý šat
teplý vítr vystřídá studené mžení
večery budou dříve usínat
v mlze zahaleno ranní probouzení.
Na skelné hladině líné řeky
možná uvidím kousek minulosti
mělký dech zázraku
píseň bez konce
i bez refrénu
vzlyk houslí o půl třetí k ránu...
úzký šíp bolesti.
Tíha rozhodnutí jako němý film
zkušenost, co nejde předat
z horka na kůži jenom stín
stín, co překřičet se nedá...
Touha vyznačená na mapě podzimu
zmačkaný schnoucí otisk léta
čas posunul těžiště
a spěchá a spěchá.
Třeba zas brzy papíroví draci
na šňůrce se suky z dětských prstíků
prolítnou nadějí našich srdcí..
--------
Přečteno 361x
Tipy 53
Poslední tipující: enigman, střelkyně1, Zlatičko, Divoženka1, Dygi, zelená víla, teď už nikdo, Jeněcovevzduchukrásného, Raduzk, STIMPRE, ...
Komentáře (12)
Komentujících (11)