Lež
Anotace: Co prostšího a zhoubnějšího může existovat než je lež.
a lež?.. co je to lež
jen střípek zrcadla osudu kroutící pravdu,
mravenec ukrytý pod listem hledaje potravu,
půl měsíce bez hvězd, neosvětlená věž.
Lež je chromá tetka náhoda
jež prodává jabka shnilá
a někdy zhouba národa,
děvka prodejná - opilá.
A já v té studánce s jedem
se též občas dobrovolně koupal,
nakazil se zlým skřetem
u poctivosti na lase se houpal.
Jen pořád nemůžu potvrdit či vyvrátit.
Jestli rád nebo nerad.
Možná je lepší tu myšlenku na hák pověsit
a dál si bezstarostně hrát,
na klauna bez viny, na zdi číst nápisy
že za pravdou je třeba si stát !
Přečteno 315x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, Kouzelnice Prastará-Přítulná, Severka, SatanX, Giuseppe_Lumík
Komentáře (4)
Komentujících (3)