Ve vlnách
Zpívám o životě moudrých sov,
v mých dlaních zlaté nitě,
v doprovodu lyry hnána na ostrov,
kde duha barví rybám sítě.
Šupiny co zdobí můj cíl,
tančí v rytmu orlojů,
toť při soutoku vodních víl
a hře dechových nástrojů.
Poklad skrytý v hladinách,
těch rozbouřených vod,
osudy v perlových bublinách,
řasou porostlý vchod.
Noty do lastur jsou vryty,
lovím je a zpívám,
pod rouškou panenské intimity,
na mořské dno se dívám.
Komentáře (1)
Komentujících (1)