Požár v Římě
Podzim je nejpodivnější z tvých milenců
když každý rok se vrací a beze slova
štíhlými prsty světlohry
s tvým tělem si hraje ve zvlhlých peřinách
Když hořelo v Římě už tehdy v nebi zněly Chagallovi housle
teď už jen on umí je v tom nejsmutnějším tónu rozehrát
A číst ti básně v plačtivých mezihrách
z listů opadavých stromů podél řek
Není cesty zpět když mlhou svých rán dovede tě
až k uzamčeným dveřím srdce
za kterými Řím ještě pořád hoří
a nikdy už nevyhasne
Přečteno 541x
Tipy 34
Poslední tipující: Mango-Holka, Markéta G., Jacob P. Verlaine, WhiteSkull, Divoženka1, labuť, Zorenka Ježková, dream in emptiness, Myrja, trhla.marketka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)