Intervaly povzdechů
Anotace: věnovaná: zlomenému a nanicovatému, Markétě.., Markovi-mardasovi.zl, snad potěší ;)
1. zlomenému a nanicovatému -_-
S měsícem na dlani
obkreslím linie mléčné dráhy
a na hebkou skráni
vrátím kdes zapomenuté vláhy.
Za očima povšimnutí,
tu zářící spoustu
padlých hvězd spočítám,
co v cípech inkoustu,
vzduchoprázdném souzvuku
zůstaly zaháknuty,
jednu Ti podám,
chceš?
Jen natáhni ruku..
2. Markétě..
Se srdcem na dlani,
už pomalu roztává,
snad jen se nezraní
ta komůrka klouzavá.
Do zlatých perel zabalím,
pod teploučké krovy,
vstříc Tvým dálím,
do oněmělých úst,
co ztratily vše slastný,
vložím život nový
a moc šťastný..
3. Markovi-mardasovi.zl
Se sluncem na dlani,
erupcí jeho stébélek,
co každý den se Ti klaní
a přináší světýlka jiskérek.
Pod paprsky sníh tál,
do škály dalších zážitků,
v neuhasínajícím jasu,
do lesních kvítků,
ve vůni volajících skal
vrátím tu sílu hlasu..
------------------------------------------
co bych tak rozdala dál…
Přečteno 341x
Tipy 25
Poslední tipující: Markéta.., labuť, Hesiona-Essylt, Lota, Mbonita, Petbab, Psavec, Květka Š., Tomáš Přidal, Kapka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (7)