Už nemám slov
Anotace: a nejspíš už je nenajdu, proto se asi loučím (možná příliš melodramaticky a teatrálně - ale já už holt taková jsem)
Celý život myslela jsem
že všechny tiché radosti
vložím na bílý proužek papíru.
Celé roky věřila jsem,
že mou bolest a starosti,
sepíšu/a že toho bude nadmíru/.
Však někdy se cesta vlní,
tam kam nechci jít,
a bolest již není múzou.
Žádné sny, ty se nevyplní,
Jen reality ostrý břit,
jež pěje píseň spolu s lůzou.
V tíži šedých mraků denní obyčejnosti,
nese se táhlá symfonie noční zoufalosti.
Nejsem schopna seskládat myšlenky.
Jen zvuky ticha dají ozvláštnit ponurý a šerý svět.
Jen nutkavá potřeba rozloučit se dlouholetým partnerem,
který dával mi naději.
Donutila mrtvé prsty rozložit na klávesnici.
Tedy rozloučím se s modrou krajinou, s literem.
Básník, jemuž bolest vzala slova
Přečteno 406x
Tipy 19
Poslední tipující: James Libustka, jedam, Špáďa, Eru Alonnar, Jiná, PIPSQUEAK, Gabrielle, Psavec, Skalsky Pavel, Kapka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)