Žalm 38
Anotace: "Bajka...1938..."
Zde v srdci Evropy,
v tom lipovém háji,
se svolením bez stopy,
zlé síly si hrají.
Lev spoután okovy,
rozkaz je náhubek,
podoben rekovi,
z boje by neutek.
Chtěl v čele stát,
hrdě bránit svoji zem,
s přesilou se rvát,
aby mír nebyl snem.
Ale mocní rozhodli,
takhle mu bude líp,
pro jejich pohodlí,
nevadí, kdyby chcíp.
Tak tady spoutaný,
roní a sleduje,
jak národ bezbranný,
trpí a běduje.
Černý pták nad krajem,
zastínil slunce svit,
i když to prohrajem,
chyba ani nezkusit.
Orlice již na hřbetu,
sedí, drápy zatíná,
lev nemohouc odvetu,
síly zbylé napíná.
Však v nerovném boji,
bílou hřívu barví krev,
dravec nad tělem stojí,
utichla naděje, lví řev…
Přečteno 337x
Tipy 3
Poslední tipující: Descardea, Jedůfka
Komentáře (0)