Anotace: Přemýšlela jsem o existenci dvou světů, čímž jsem si uvědomila fakt, že se nacházím mezi světy, tedy ani tam, ani tam. Jak odejít z tohoto mezisvěta?
Sbírka: Maková panenka z pouti
Dobře ti rozumím, ale obávám se, že oba se spolu vzájemně musí proplétat. Ať už proto, že bez peněz nelze žít a tam, kde jsou peníze se dobře daří i zlu a trápení, ale i proto, že právě ti, kteří touží po něčem jiném, po světě snů, tužeb,lásky a básní ten materiální svět potřebují pro přežití...
18.09.2010 13:12:00 | labuť
NikitaNikaT.: Já vím, jako úvahu to lze z jistého úhlu pohledu chápat, ale já to recitovala a to tak krásně znělo, když se to přednáší opravdu tak, jak se básně přednášet mají: pomalu, srozumitelně a hlavně procítěně. Jako autorka, jejíž pocity v té básni jsou vyjádřené, se do toho opravu dokážu vžít. Pro druhé je to možná těžší, jelikož ač se v tom částečně vidí, není to 'z nich'.
- Děkuji za komentáře. :-)
18.09.2010 07:04:00 | Pastelka
Než jako básenka mi to rozhodně zní jako úvaha. Cítím a vidím, o čem chceš a přesně píšeš. Jsou priority různých charakterů a každý patríme... kamsi jinam... ač těchto světu není mnoho, jsou lidé, kteří dokáží snadno přelétat. ST! za obsah, zamyšlenku.
17.09.2010 14:46:00 | NikitaNikaT.