Dievčatko s dúhovým gombíkom
*
Na prahu detských snov
V zajatí listov neskorej jesene
Dievčatko s dúhovým gombíkom
S poznaním v očkách na nebo tíško hľadí
Uprostred mesta ľudských tieňov
Chlapec sám sa so psíkom hrá
Nik nezahrnie ich láskou, nehou
Ani len vánok im vlásky nepohladí
Mincu, čo chlapec našiel v jarku
Len chvíľku schováva si v dlani
Potom ju minie v opustenom stánku
- tak spozná život v prvej cigarete
Na prahu detských snov
V zajatí priskorých tmavých sĺz
Dievčatko s dúhovým gombíkom
Clivo si nôti pieseň o tomto svete
*
Přečteno 399x
Tipy 24
Poslední tipující: Actafool, Radek.oslov.Šafárik, labuť, Gabrielle, jedam, Haminka, Psavec, její alter ego, zelená víla, Hazentla, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)