Anděl z pátého patra
Anotace: ......i já ho viděla......
Noc zatáhla
paraván vůní
za dnem
tma
voní tabákem
vanilkové smyslnosti
a černým sametem čaje
objímá mě
zkřehlou
váhavými obrazy věčnosti
a zbytky snů
vtírá mi do kůže
jemný písek něžností
již známého rukopisu
tichost
pozdních hodin
zbavuje mě pochybností
jen strach zůstává
a smutek z budoucí nepřítomnosti
vzduch tolik voní
a já všechno mohu
uspat touhu
i probudit chtíč
jen vnímám tu noc
možná pláču
bezbolestně
již dávno zbavená soudnosti
již dávno bez rozumu
o další den víc závislá
na probuzení ze strnulosti
noc voní tabákem
a já nekuřák snílek
vciťuji do svého krevního oběhu
její chuť
je tak ticho
temné a průsvitné
poslouchám jen svůj dech
a na dosah myšlenky blízko
v patém patře
protějšího domu
září jen křídla anděla
zlaté jak čas
který umí hladit
skrývá se
stráží mou bláznivost
mou životní vášeň
bílý mládenec
se stovkou tváří
chybí jen ta tvá
a já se raduji
zpívám sama v sobě
protože tím mi dává najevo
že ty neodejdeš
jsi skutečný
.
.
.
uhasil jsi cigaretu
neslyšně mě objal
svým teplem
kolem saténu
noční košilky
a zašeptal mi do vlasů
Jsi můj anděl!
a já tomu naproti
hebkým smíchem
poslala po ptačích křídlech vzkaz
tak vidíš
jsme stejní
ač žena přesto jako ty
snad jen o slabost silnější
tak nešmíruj
jeho podpis v mém srdci
je snad poslední
tak k čemu
rozhřešení
za tmu
když ještě umím probudit
světlo
Přečteno 680x
Tipy 69
Poslední tipující: gallatea, enigman, jvacl, Holis, Bíša, Špáďa, Noc17, Lorraine, jedam, Gabrielle, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)