Sklenice jedu
Anotace: ...vždyť padl v boji za Tvou čest...
Sama stojí u oltáře,
v ruce růží kytici...
Vzkaz přinesly hradní stráže,
s ním i jeho přilbici...
"Neplač, prosím, moje paní,
vždyť padl v boji za Tvou čest...
A ty teď vládneš jeho kraji
i lidem ze všech jeho měst..."
"Jak mám vládnout? Jak vést války??
Jsem jen žena truchlící...
Ať se muži vrátí z dálky...
A pro mě? Jedu sklenici..."
Přečteno 288x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja, Danga
Komentáře (0)