snídaně

snídaně

Anotace: anotace žádná není, nazveme to prostě snídaní.

Káva ranní je horká jako polibek první,
na stole okoralý kousek chleba se nabíd,
navrch dvě vejce volská - z loňska
- nebyli pro mé štěstí, jen včerejší,
nazýval jsem to tedy snídaní.
U nohou mihl se mi můj kocour prevít
a z okna světlo jež si říká sluneční svit

přemýšlím u novin včerejších jestli to má smysl,
proč třeba jest člověku žít od ruky do huby,
věc starou jak vous pravěkých zahltila mysl,
chci k snídani taky slaninu mít a ne tyhle bludy.

Co vymyslet v téhle situaci krajní,
honem nápad s myšlenkou revoluční,
ať nemusím se přetrhnout a nudit ani
pospěš křičí žaludek, hlavo dutá začni.

Kdybych vzal kámen a vložil na šporák,
nechal nahřát a do úst položil,
na to zavařené feferony otevřel a vypil lák
s té bolesti jistojistě bych se pomočil
a i bez toho cítím se zrovna tak !

A jak tak přemýšlím otevřu rum,
poslední láhev co z včera zbyla mi
a až ji vypiju, nabyju rozum,
tak jako po každém nedělním vstávání.

Zapomenu na kávu, polibky i na slunce,
zapomenu na štěstí, kocoura i snídani,
taky na sebe a z lístosti nezbyde ni unce,
bez pochyby,
nemyslím na tebe,
jsem ve snění.
Autor Fanosh, 21.09.2010
Přečteno 359x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, Zdeněk Farkaš, SatanX
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel