Zkouška orchestru
'
Vůně parfému
a odér pánských mokasín...
Štěbetem dam a sem tam slovem pánů
plní se zvolna starodávná síň.
Ku světlu se derou
nástroje a party,
je tu chvíle pro Dvořáka,
chvíle pro Mozarty.
Probudit ruce bude třeba
a naladit je ke hře,
k symbióze tónů,
bez chyb, bez rozepře.
Melodie k rozehřátí
vzduchem sálu zkusmo zazní,
housle koňským ohonem jsou hnány
a vedle piští klarinety-blázni.
Náhlá disonance pantů dveří
a pak vchází ON!
Taktovky lesk v dlani
a v hlavě tónů milion.
Dobrý den, přátelé mí drazí!
Všichni připraveni?
Ať daří se nám dílo,
nad naši hru ať není!
Klap - klap - klap,
už hůlka kouzelná do útoku velí,
v čele smělých strun je šik,
vprostřed dechy a vzadu místo pro činely.
Jat do náruče tónů
v úžasu poslouchám,
otvírá se Nebe,
hudbou vře velechrám.
Nad symfonický orchestr
věc složitější neznám,
i když divů přírody
či techniky mám seznam.
Sto nezávislých bytostí
vedeno je zkušenostmi, talentem a pílí...
Dnes všichni přání dirigenta
i touhu vlastních srdcí
v souznění cele naplnili.
.
Přečteno 368x
Tipy 30
Poslední tipující: Bíša, Holis, šuměnka, Gabrielle, Tamara, Kars, Mbonita, hašlerka, jita.1965, Zasr. romantik, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)