Po Západu Slunce
Anotace: když to není doopravdy, ale vy si přejete, aby bylo... naivita
Po západu slunce,
v ruce hořící pochodeň,
v očích slzy,
co svou pravdu ukrývají,
co svou pravdu zvolávají
do noci
Po západu slunce,
až všechny lásky půjdou spát,
až sny rozehrají svoje divadlo,
do ticha
on zašeptá:
Navždy miluju tě...
Navždy?
Nač ta silná slova?
Jen dnešní noc
a dnešní hřích,
pak s Bohem,
zas o dům dál musím jít čekat.
Po západu slunce,
kapičky rosy na kůži
třpytí se.
Volá o pomoc,
volá: věř mi!
Prosí...
Nepros, když nikdo tě neslyší,
zavři oči a uhas pochodeň,
lži a nech si lhát,
dnešní noc
už nikdy znova
nevrátí se
Po západu slunce,
jedna romance
pro básníka,
jedna přetvářka múzy,
líbá ho na ústa
a lže mu
Po východu slunce,
v ruce vyhaslou pochodeň,
na rtech úsměv,
co svou pravdu nepoví,
co svou pravdu zatají.
Na srdci smutek
je nový den...
Přečteno 334x
Tipy 5
Poslední tipující: Květka Š., Matty09, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)