Zdi, ty nelžou
Anotace: . . .narozdíl od lidí :-/. . .
Ty hladové zdi
okusují cihly
pijí maltu
v naběračkách
stavebního materiálu
. . .
zpívají hladovým žebrákům
ať vryjí vzkaz do
zasychajících cihel
potřených cukrovou maltou
. . .
hledí před sebe
na nic si nehrají
nemohou vpřed ani vzad
neuhýbají před očima
. . .
a kdo je nemá rád
pomaluje tu cukrovou kůži
sprejovými stříkanci
nebo vezme kladivo
a zabuší si v návalu vzteku
. . .
zdi nikomu nic neudělaly
lidé je pořád staví
a koho zabily
to bylo vinou zedníků
. . .
nikoliv těch
mnoha řad cihel,
které se vypalují
v cihlářských pecích
. . .
takže svalte vinu
na pokolení lidí
a ne! na zdi
. .
lidé donutí lhát
další lidi
ale nedonutí lhát,
to co je zdmi
.
protože ty drží pevný základ
Přečteno 264x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, jitka.svobodova, Mbonita, labuť, Gabrielle, Jiná, WAYWARD, ZILA78
Komentáře (2)
Komentujících (2)