spolehlivě...
užíval jsem si prebend
od vzdáleného strýčka
když mne přepadla
podivná horečka
a já umělecký bandita
neodolal nutkání…
začal jsem pátrat v hloubkách
myšlenkových propastí
v rozechvění stínů jeskyní
pod příkrovem mraků
v zemských puklinách
vertikálního impéria
po příjemném zděšení
radosti třesu těla
v mrazivé rozkošnosti...
procházím nespoutaností
mladý zelenáč s kachní chůzí
odříznutý od světa
tonoucího v hlouposti
po úzkých cestách
kde se stěží najde místo
pro kopyto
mezi srázem a převisy
s roztřepenou stužkou
bystřiny v klínu hor
co si proráží cestu
burácením mezi skalisky
úchvatné divokosti...
tam nahoře
v kartuziánské idyle
prý žije jedna horákyně
zabalená v bobřích kožešinách
usazená v chaise
zahalená do mlčení…
říká se o ní
že má rychlou reakci
a nezavírá oči proti ráně...
chci zkoumat tvé nitro
tvou vznešenost a krásno
tvé scenérie
co bez přesvědčování
obrátí na víru i ateistu
už se těším
že mě naučíš ovládat
umění sebekázně...
Přečteno 411x
Tipy 52
Poslední tipující: dream in emptiness, Bíša, Gabrielle, zelená víla, jita.1965, isisleo, Jana M., hašlerka, malá slečna, zenge, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)