Svět se nám hroutí
mezi prsty
protéká jako písek
a my raději
nemyslíme
kdy propadne
poslední zrnko
do sklenice
s kartáčkem
a zubní pastou
napláčeš
hektolitry vody
a budeš citovat
Homérovu Odysseiu
od konce
do začátku
a zase zpátky
aby ses dočkala
má milá
nenáviď mě!
protože já
to všechno
zavinila
dnes ráno nad umyvadlem...