Uprchlíci s kterými se počítá
Anotace: . . .stránky matematických učebnic zejí prázdnotou. . .
Čísla z matematických
učebnic se dala na ústup
už je nebavilo, aby
s nimi bylo počítáno
jako s něčím nehmotným
. . .
získala vlastní tvar
získala vlastní duši
dala se na útěk
schovávala početné bratry
a sestry v úkrytech
před zraky matematiků
a dětí školou povinných
. . .
všichni jsme s nimi počítali
všem teď chybí
a to, že uprchla
s tím nikdo opravdu nepočítal
ani ty největší mozkové
kapacity přes číselné řady
všichni mají v hlavách zmatek
. .
kdo počítá s tím,
že se vrátí,
myslí jako ten,
který má čísla rád
.
kdo počítá s čísly
nastolí pořádek
ve sčítání lidstva
.
a tudíž má plus
k dobru racionálního
uvažování
.
ale nikdo
doopravdy neví,
zda se skutečně
vrátí na stránky učebnic
.
což je mínus pro
zanícené počtáře
.
a plus a mínus
vyruší tento zádrhel
Přečteno 245x
Tipy 13
Poslední tipující: Danga, Gabrielle, Bíša, jitka.svobodova, Jiná, Mbonita
Komentáře (2)
Komentujících (2)