Krása a léto.

Krása a léto.

Anotace: Ten ukrutný čas ničí vše kolem nás, ...naše mládí, krásu, naše lásky, ...jen jedno jediné nezničí, ...obraz našich lásek v zrcadle našeho nitra.

Chtěl bych Ti říct: "Jsi jako letní den!"
...krásy máš víc a hlubší je Tvá něha,
radostné léto trvá krátce jen,
...vítr a mráz záhy pak květy šlehá.

Nepříliš sálá slunce toho dne,
chřadnoucí zlato na polích se kalí,
vše kvetoucí pak s létem opadne,
pak náhlý mráz a staroba vše spálí.

Jenom má mysl podrží Tvou krásu,
...dokud jen budu dýchat, mé oko bude zřít,
vše bude kvést a zrát až do plnosti času,
...žít budeš tam, kde láska bude žít.

Ukrutný čase, šelmám všem drápy ztup,
vše zničit dej, co vykvetlo nám prve,
upírům dej vylomit lítý zub,
pak utop je v potocích modré krve!

Zraňuj a oblažuj, ...dávej i ber,
vše kolem nič jen jedinou ranou!
Pyšného páva zbav nádherných per,
jedinou ohavnost nech nespáchanou!

Jednu, tu jedinou tvář neznešvař
krabatým vrypem rydla odvěkého,
za pravzor krásy nech tu jednu tvář,
...co Boha jest, dál zůstává jen jeho.
Autor ota.pé, 04.10.2010
Přečteno 241x
Tipy 12
Poslední tipující: Květka Š., Gabrielle, danav, labuť, Hazentla, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tleskám!

04.10.2010 22:32:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí