Peří a krev
Zvěsti dál rychle se rojí
bývalí přátelé ostří si meč
Z neznáma strach oděl je zbrojí
na vlka, bestii, chystá se leč
Ještě den dlouhý připadl ku dni
a vojsko potají přimklo se k hradu
Účast si každý lehce odůvodnil
"Truhlice plná není na závadu!"
Prokletá šelma však snadno se nedá
obklopen věrnými prohlédl lest
Skřípání řetězů most vzhůru zvedá
tětivy sviští a přichází trest
Kameny z praku pak zdivo drolí
střechy se topí v záři plamenů
Pláč a řev je slyšet do okolí
Na nebi krouží hejno havranů
Poslední boj na hradbách zuří
zlomená v žerdi padá korouhev
Rytíř zbyl sám, vrhá se přes cimbuří
tělo však nenašli, jen peří a krev!
Přečteno 415x
Tipy 27
Poslední tipující: Houda, Lasombra, Anjesis, Míša S., Holis, carodejka, James Libustka, Radek.oslov.Šafárik, Gabrielle, modrá..., ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)